Članovi udruželja oduševili prokupačku publiku

0

U bioskopu Toplica održana je premijera pozorišne predstave “Kraljevski festival”, u izvođenju Varoškog pozorišta “Histrion” i članova Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti iz Prokuplja.

– Učešće naših članova u realizaciji pozorišne predstave je pun pogodak. Oni su pokazali ozbiljnost i znanje u tromesečnim pripremama za ovu predstavu, uz veliko strpljenje i pomoć glumcima pozorišta “Histrion”, izjavio je sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Dragoslav Petrović. On je naglasio da su predpremijere održane u Dimitrovgradu i Žitorađi, a da će predstavu imati priliku da vidi i publika u Nišu, Laskovcu i Vranju.

Upravnik Varoškog pozorišta “Histrion” Miroljub Mirović prijatno je iznenađen kako su deca izvršavali sve postavljene zadatke tokom glumačkih proba.

– Već na početku priprema za predstavu otklonjene su sve nedoumice o tome kako će deca, članovi Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti, prihvatiti uloge koje im budu dodeljene. Ono što su oni pokazali tokom priprema izuteno me je iznenadilo. Toliki entuzijazam, strpljenje i rad odavno nisam video kod dece, izjavio je upravnik Varoškog pozorišta “Histrion” Miroljub Mirović Mirović.

U prepunoj sala bioskopa „Toplice“ učenici OŠ “Nikodije Tojanović-Tatko” gromoglasnim aplauzom nagradili su sve učesnike predstave.

Predstava je realizovana u okviru projekta “Inkluzivno pozorištance” čiji je nosilac Udruženje, a finansiski ga je podržalo sa 536.000 dinara Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

histrion-i-udruzenje2