Časni krst osvojio Stevan Gašević

0

Prokupčanin Stevan Gašević, 26-godišnji diplomirani pravnik, pobednik je današnjeg Bogojavljenskog plivanja za Časni krst u Prokuplju.

Plivanje su, povodom hrišćanskog praznika Bogojavljenja, pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje, tradicionalno organizovali Crkva Sveti Prokopije i Udruženje “Bog se javlja”.

Protojerej Crkve Sveti Prokopije Nenad Milosavljević rekao je da je ove godine, zbog loših vremenskih uslova i zaleđenog Rastovničkog jezera u kome se tradicionalno plivalo, danas po prvi put plivanje za Časni krst organizovano u zatvorenom bazenu Centra za rekreaciju prokupačke bolnice.

– Bogojavljenje je jedan od 15 najvećih hrišćanskih praznika, kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan, rekao je Milosavljević, koji je pobedniku trke uručio Bogojavljensku ikonu i zlatni krst.

– Čast mi je da već treći put pobeđujem u plivanju koje se organizuje povodom hrišćanskog praznika Bogojavljenja. I ova pobeda, kao i one prethodne, mnogo mi znači. Mladima bih poručio da poštuju svoju istoriju, tradiciju i da se što više bave sportom, rekao je Gašević.

Najmlađi učesnik današnjeg plivanja bio je devetogodišnji Vasilije Paunović, učenik drugog razreda OŠ “Nikodije Stojanović Tatko”, koji je rekao da je ponosan što je učestvovao u plivanju posvećenom obeležavanju velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja.

Predsednik prokupačke opštine je osavajača Časnog krsta nagradio. O tome više pročitajte OVDE

Najnovije vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE