Branko Cvejić snima film u Prokuplju!

0

Te davne 1976. godine cela Jugoslavija je pomno pratila sve (ne)zgode Baneta Bumbara.  Ove 2016. Branko Cvejić stigao je u Prokuplje – da snima film!

Ekipa filma „Kotrljanje“, reditelja Žikice Jovanovića dobila pojačanje – glavnu ulogu u filmu tumači poznati glumac Branko Cvejić. Danas se na različitim lokacijama u gradu snimaju scene u kojima profesor (Branko Cvejić) predstavlja Prokuplje mladoj devojci (Anastasija Cvijanović).

Reditelj i koscenarista Žikica Jovanović kaže da je izuzetno zadovoljstvo i čast raditi sa ovim glumcem.

–Kada jedno veliko ime srpskog glumišta ušeta u vaš film možete samo da se radujete i date svoj maksimum, da savesno i odgovorno prionete na posao, kao i da se jednako profesionalno odnosite prema stvaranju filma. Cela ekipa deli moje oduševljenje zbog toga što je Branko deo ovog projekta. Verujem da je čast za sve Prokupčane to što Cvejić glumi u filmu o našem gradu, kaže reditelj Žikica Jovanović.

img_20160915_092310

Sa poznatim glumcem razgovarali smo u pauzama snimanja o njegovom boravku u gradu.

– Često sam prolazio kroz Prokuplje, ali je ovo prvi put i da sam baš u gradu. Najviše sam saznao upravo kroz zanimljiv scenario za ovaj film. Dobro, ne mogu da kažem da nisam znao za Toplički ustanak, ali nisam znao na ovaj način, ovako. Tako da mi je drago da sam ovde. Moram da priznam da gde god da krenem, posle ovoliko stotina godina koliko imam, mislim da sam prošao sve staze naše zemlje, ali uvek ima neko mesto gde nisam bio, kaže Cvejić.

img_20160915_092100

Podsetimo, film „Kotrljanje“ je igrano-dokumentarni film o Prokuplju. Režiju potpisuje Žikica Jovanović, scenaristi su Žikica Jovanović i Srbijanka Stanković. Producent filma je Branislav Rosić. Za kameru su zaduženi Vojkan Aranđelović, koji je odgovoran i za fotografiju, zatim Zvezdan Marković, Vladimir Gašević i Predrag Janković. Za snimanje iz vazduha zadužen je Predrag Dunjić. Muziku za film komponuje Ivica Trailović. Veliku filmsku ekipu čine još i polaznici Škole filma, koji vredno rade u ulozi asistenata, ali i statista na setu.

Iz Film kluba Prokuplje najavljuju još zanimljivih vesti povodom „Kotrljanja“. Više o tome čitajte uskoro na Top novosti.