Vlatko Stefanovski večeras u Kruševcu

0

Frontmen legendarnog sastava „Leb i sol“ Vlatko Stefanovski, jedan od najboljih gitarista u ovom delu Evrope, večeras peva za Kruševljane.

Ljubitelji dobre muzike će u Klubu Kulturnog centra Kruševac uživati u starim pesmama repertoara ,,Leb i Sol,, i čuti novi album Seir. Koncert Lidera skopske džez-rok grupe “Leb i sol” počinje u 21 sat. Cena ulaznice je 1.000 dinara. a karte se prodaju na Blagajni KCK.

Stefanovski je u grupi ,,Leb i Sol,, snimio 14 albuma, a sredinom 90-tih godina prošlog veka započeo je uspešnu solo karijeru. Objavio je 16 solo albuma (poslednji “Seir” 2014. godine), sarađivao sa, takođe, poznatim gitaristom Miroslavom Tadićem, svetski čuvenim majstorima akustične gitare Tomijem Emanuelom i Stohelom Rozenbergom, violinistom Stefanom Milenkovićem, kavalistom Teodosi Spasovim…

Posle Kruševca, Stefanovski sutra (subota 4. jun ) ima nastup u Užicu, pa 1. jula na O.K. festu. U Kocevlju nastupa 7. jula, a sutradan 8. jula Slovenj Gradecu. Njegov nastup na Lasko festrivalu najavljen je za 15. jul, a sutradan 18. jula Stefenovski ima koncert u Novom Mestu. U Ptuju je 23.jula, a na Sinagogi 29. jula. Arlem je najavio za 30 jul, a nastup na Beer festu 20. avgusta.