Uspešna realizacija projekta pomoći starima i nemoćnima u Kuršumliji

0

Udruženje osoba sa invaliditetom Kuršumlije u saradnji SO-Kuršumlija, Ministarstvom rada,zapošljavanja i socijalne politike i Nacionalnom službom za zapošljavanje reaalizuje projekte pomoci u kući za 80 korisnika starih lica i osoba sa invaliditeom i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u kome je upošljeno za 33 lica.

– Projekti su vezani za pomoć u kući i nege za stara lica i osoba sa invaliditetom koji su akreditovani u Zavodu za socijalnu zaštitu Srbije, kao i obučenih lica od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, kao projekat za 8 zaposlenih osoba sa invaliditetom koji rade na programu javnih radova koji se realizuje u saradnji sa JP Sportsko poslovnim centrom Kuršumlija, kaže Marko Filipović, predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom Kuršumlija.

Filipović kaže da se radi o važnim projektima pomoći u kući za osobe invaliditetom i stara lica, Filipović ističe da se 4 projekta realizuju u narednih četiri I šest meseci i da posebnu zahvalnost i podršku duguje SO-Kuršumliji koja podržava projektne aktivnosti udruženja i pokazuje dobar primer saradnje udruženja i lokalne samouprave koja je stala iza ovih projekata.

On je naglasio da 33 lica od čega 8 osoba sa invaliditetom, i 25 gerentodomaćica rade u okviru 4 projekta pomoći u kući starim licima i osobama sa invaliditetom. Jedan projekat je odobren od strane Ministarstva rada zapošljavanja i socijalne politike u kojem je nosilac projekta kuršumlijska opština na kojem radi 5 geronto domaćica na period od 6 meseci dok je drugi od strane Nacionalne službe za zapošljavanja koji se finansira preko javnih radova od strane SO-Kuršumlija gde je upošljeno 13 lica na period od 6 meseci, zatim projekat javnih radova NSZ u kome radi 7 geronto domaćica na 4 meseca, kao i projekat za 8 osoba sa invaliditetom NSZ sa zapošljavanje i socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom. U okviru projekta obuhvaćeno je 80 korisnika starih lica i osoba sa invaliditetom.

Istovremeno, predsednik Opštine Kuršumlija, Radoljub Vidić ističe dobru saradnju sa Udruženjem osoba sa invaliditetom Kuršumlije i predsednikom udruženja Markom Filipovićem za uspešnu realizaciju projekata iz oblasti socijalne zaštite i unapredjenja položaja marginalizovanih grupa, osoba sa invaliditetom i starih lica kojima se bavi udruženje. I da u skladu sa lokalnim akcionim planom podsticanja zapošljavanja kao i unapređivanja položaja marginalizovanih grupa, starih lica i osoba sa invaliditetom podsticalo da se u prethodnim godina uspešno realizuje partnerstvo sa udruženjima na lokalnom nivou.

Obrazac prijave zahteva za pomoć u kući za stara lica i osobe sa invaliditetom možete dobiti u kancelariji Udruženja osoba sa invaliditetom Kuršumlija kao i na web portalu Opštine Kuršumlija.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here