U Kruševcu održan Balkanski šampionat u atletici za juniore

0

Kruševac je danas bio domaćin Balkanskog šampionata u atletici za juniore i junirke (uzrast 16-18 godina). Oko 500 takmičara u obe konkurencije, u svim atletskim disciplinama danas su na ,,Mirčetovom igralištu,, kod kruševačkih bazena imali priliku da pokažu svoje umeće u „kraljici sportova“.

Učešće je uzelo 15 zemalja, a po rečima predstavnika Atlestskog saveza Srbije i zemalja učesnica ovo je najbronije prvenstvo do sada i uz to veoma dobro organizovano.

Takmičare je na početku pozdravila dr Jelena Milanović, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti, poželevši im puno sreće i uspeha u današnjem nadmetanju.

– Kruševac je grad sporta, grad mladih, tako da smo veoma ponosni što smo domaćini jednog ovakvog šampionata, između ostalog rekla je dr Jelena Milanović.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije i potpredsednik Balkanske atletske federacije Slobodan Branković, izrazio je veliko zadovoljstvo što je Kruševac domaćin.

– Pre 3 godine u dogovoru sa gradskom vlašću u Kruševcu pokrenuli smo projekat izgradnje atletskog stadiona i tada smo obećali da će na njemu biti međunarodnih takmičenja. Danas smo to i ostvarili, a u narednom periodu očekujem još puno ovakvih događaja, istakao je Branković.

Atletski savez Srbije i Atletski klub „Kruševac“, uz pomoć brojnih volontera, uložili su maksimum napora da jedno ovakvo takmičenje prođe besprekorno.