U Banji će biti najtoplije-stižu i Brazilke

0
e-mail 1407 2008 sa otvaranja festivala Goran Sljivic

Vrnjačka Banja će narednog meseca, najverovatnije biti najtoplije mesto u našoj zemlji, a možda i šire. Priprema se nikad bogatiji program Vrnjačkog karnevala, koji će od 10. do 17. jula okupiiti veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva.

– Karneval će okupiti preko 4.500 učesnika, kako domaćih, tako i iz zemalja bivše Jugoslavije, zatim iz Rumunije, Bugarske, Brazila, Grčke, Kipra, dok će oko 300.000 posetilaca uživati u ovoj manifestaciji. Centralni događaj karnevala, je Velika međunarodna karnevalska povorka koja će se održati 16.jula sa početkom u 20 časova, dok je povorka za najmlađe, rezervisana za 13.juli sa početkom u 19 sati, kaže Ivan Trifunović direktor TO Vrnjačka Banja .

Iz Banje poručuju da će svi koji dođu kao i prethodnih godina naići na topao doček domaćina i karnevalsko raspoloženje koje će svima omogućiti da sve probleme ostave po strani.

– Verujemo da će takve zvezde kao što su Parni Valjak, Manjifiko, Legende, Crvena Jabuka, Saša Matić, Dara Bubamara, Leontina i zvezdice, Dejan Petrović i Big Bend biti magnet za posetioce, a kada se tome dodaju karnevalske grupe predvođene Brazilkama to će biti pravi doživljaj za pamćenje, kaže direktor karnevala Nebojša Bogićević