Oslobođen Obren Anđelković

0

Obren Anđelković, predsednik Privremenog organa opštine Podujevo pušten  je danas na slobodu nakon što je uhapšen je proteklog petka na administrativnom prelazu Merdare kada je iz kolone automobila sproveden na policijsko saslušavanje a potom u zatvor u Lipljanu.

Prema rečima advokata Živojina Jokanovića, Anđelkoviću se stavljalo na teret rad u „ paralelnim institucijama“ zbog čega mu je kosovska policija na ovom prelazu oduzela opštinsku i ličnu dokumentaciju.

– Anđelković je izvučen iz kolone automobila i sproveden u policijski objekat na Merdaru, zajedno sa sekretarom Slavkom Čarapićem.  Saslušavali su ih od od 14 do 18 časova, a potom su Anđelkovića, bez ikakvog naloga sproveli u zatvorsku jedinicu u Lipljanu istakao je advokat Jokanović i objašnjava da je protiv Anđelkovića podneta prijava za posedovanje i potpisivanje dokumenata, odnosno da su kod njega pored ličnih dokumenata pronađene potvrde i uverenja za dečiji dodatak.

Inače, Anđelković već godinam živi u Kuršumliji nakon što je kao i svi Srbi iz Podujeva nakon 1999. godine morao da izbegne sa Kosova i u prethodnih pet godina je bez problema  prelazio administrativnu granicu na Merdaru.