Održana nova sednica kuršumlijske Skupštine

1

Danas je održana prva sednica novog saziva  SO Kuršumlija nakon prošlomesečne konstitutivne.  Na ovom zasedanju  je centralna tema bila usvajanje izveštaja javnih preduzeća i ustanova koje se finansiraju iz budžeta Opštine Kuršumlija.

Kao i na prethodnoj, konstitutivnoj sednici kuršumlijske Skupštine, i na ovoj su odbornici opozicije izlazili često za govornici kritikujući aktuelnu vlast i tražeći odgovore na brojna pitanja pa se zasedanje odužilo na više sati.

Najpre je većinom glasova usvojen novi poslovnik o radu lokalnog parlamenta koji je prethodno usaglašen u dogovoru predstavnika vlasti i opozicije, o čemu su Top Novosti pre nedelju dana pisale.

Nakon toga je raspravljano o izveštajima korisnika budžeta tokom koje su odbornici opozicije tražili da im direktori ovdašnjih ustanova i javnih preduzeća detaljno odgovore kako je trošen novac koji su dobili iz budžeta opštine.

Izveštaji svih javnih preduzeća i ustanova su nakon višečasovne rasprave usvojeni kao i još nekoliko komunalnih odluka.

Da li se Albanci doseljavaju u Kuršumliju?

Jedno od najzanimljivijih pitanja, odnosno tačaka dnevnog reda koji nije uvršten je kolika je opasnost što navodno Albanci sa Kosova zakupljuju pojedine kuršumlijske lokale i imaju nameru da zakupe i kuće za stanovanje nakon otvaranja objekata.

Ova tačka dnevnog reda nije prihvaćena od strane većine odbornika pa je izostala rasprava i pojašnjenje da li se radi o „čaršijskoj priči“ ili je u pitanju ozbiljna tema.

1 KOMENTAR

  1. tacno je da je izdat lokal siptaru iz vucitrna da otvori pekaru . taj siptar je izjavio da dovodi radnike siptare da prave i peku hleba.i tako ce da se dovlace u sve vecem broju.Doticni gazda uziva veliki uticaj u gradu pa ce svojim autiritetom zastiti siptare da se slobodno setaju po nasem gradu.

Comments are closed.