Održana Malinijada u Žuču

1

Danas je u selu Žuč održana šesta po redu “Malinijada 2016” koja je okupila veliki broj proizvođača jagodičastog voća iz gornje Toplice  koji su svoje proizvode izložili na više štandovima.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić koji je je kazao da je Malinijada perasla u veoma značajan događaj za kuršumlijsku opštinu.

– Sve je više prizvođaća jagodičastog voća iz ovog kraja i mi polako postajemo značajni ne samo na jugu, već u Srbiji po proizvodnji ovog voća.  Svim proizvođačima je opština otvorena za pomoć u proširenju proizvodnje, kazao je predsednik Vidić na otvaranju manifestacije.

On je proizvođačima je poželeo dobar rod i dobru cenu.

O proizvodnji jagodičastog voća više podataka imao je inženjer poljoprivrede iz Opštine Kuršumlija Jovica Đinović koji je kazao da se iz godine u godinu povećava broj zasada.

– Unazad nekoliko godina  je udvostručena proizvodnja u odnosu na ranije i zasadi pod jagodičastim voćem su uvećani samo u ovoj godini  za oko  30 odsto, reko je Đinović.
DSCF4734
Direktor Turističke organizacije Kuršumlije Ivan Kovačević kaže da je današnja manifestacija u potpunosti uspela jer je ove godine posećenost veća u odnosu na prošlu.

– Imali smo 33 izlagača što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za desetak odsto. Sajamsku promociju pratila su i stručna predavanja za poljoprivrednike koje su održali profesori sa Visoke poljoprivredne škole iz Prokuplja, kazao je Kovačević

Više fotografija sa ove manifestacije pogledajte OVDE

1 KOMENTAR

Comments are closed.