Održan Moto kros u Globaru kod Kruševca

0

Na Moto stazi “Gajić” u Globaru kod Kruševca danas je održano najveće nadmetanje dvotočkaša u Srbiji, u disciplini Moto Kros.

Organizatori Evropskog šampionata – Auto moto savez Srbije (AMSS) i Moto savez Srbije (MSS), uz podršku Skupštine grada Kruševca, AMS Osiguranja a.d.o. i Ministarstva omladine i sporta, svim ljubiteljima dvotočkaša priuštili su pravi moto spektakl.

Lepo vreme omogućilo je zaljubljenicima u motociklizam da u velikom broju podrže takmičara iz 18 zemalja.

Na ceremoniji otvaranja prisutne su pozdravili gradonačelnik Kruševca, Dragi Nestorović, koji je izrazio zadovoljstvo što je sportski događaj ovog nivoa održan upravo u Kruševcu, gradu u kome bi organizovanje ovakvih sportskih dešavanja moglo da postane tradicija.

Predsednik FIM Evrope, Wolfgang Srb, zahvalio se organizatorima na upornosti i istrajnosti koja je bila potrebna da bi organizovanje takmičenja na ovakvom nivou uopšte bilo moguće, uz nadu da će se u Srbiji u budućnosti voziti trke i na svetskom nivou.

Predsednik AMSS, Mirko Butulija, istakao je važnost daljeg razvoja moto sporta, uz posebno zadovoljstvo što se Evropski šampionat nakon dvadeset godina ponovo vozi u Srbiji.