Nove promocije zbirke pesama „Azbuka čula“ pesnikinje Vesne Paunović Đukić

0

Nakon uspešnih promocija u Kuršumliji i Nišu, u biblioteci „Stevan Sremac“, druga zbirka pesama Vesne Paunović Đukić „Azbuka čula“ biće predstavljena u više gradova Srbije.

Najpre će biti održana promocija u Kulturnom centru ,,Drainac,, u Blacu 20.10. u 18 časova. Nakon toga,  25.10. Vesninu poeziju imaće prilike da čuju ljubitelji lepe i iskrene pisane reči na Čukarici, takođe u Kulturnom centru, gde je u aprili održala promociju ,,Divlje tresnje,, pred velikim brojem ljubitelja poezije i prijatelja.

U toku novembra,  „Azbuka čula“ biće promovisana u Gračanici i Lapovu.

Ovo žensko štivo kako bi na početku po ilustraciji svako pomislio, sastoji se iz celine, ženskih, muških i životnih priča. Tako da važi ona starta izreka da izgled može i da prevari, jer je Vesnina poezija splet  snažnih emocija, koje bude čitaoca i zatiču nespremnog na naročito izražaj pesnikinje u  muškom rodu i iz muškog ugla.

– Lako je bilo napisati dve zbirke poezije jer imam toga dosta za objavljivanje, ali bez dobrih i dragih ljudi sve bi bilo  neizvodljivo.  Zahvalnost dugujem svojoj porodici,  sugradđanima a posebno kolektivu Tehničke škole i Gimnazije,  profesoru Milanu Popoviću koji je svoje viđenje moje poezije pretočio u rezenziju   i mladoj dami,  vajarki Mileni Vukajlović koja je našla po meni vrlo lepo idejno rešenje ilustracije gde se ogleda polazna tačka i pečat mog poetskog izražaja, kaže Vesna Paunović Đukić.

Ona objašnjava da je upravo pred  Sajam knjiga u Beogradu, u pravo vreme svetlost književnog neba ugledala je i njena druga knjiga, zbirka poezije,,Azbuka čula,, koja je nakon prve – ,,Divlje trešnje,, sa kojom su ljubitelji poezije imali prilike da se sretnu i uživaju u njoj u desetak gradova na vrlo posećenim promocijama.

Na Sajmu knjiga Vesnina knjiga biće dostupna svim zainteresovanim čitaocima na štandu ,,Vrana,, .