Ljiljani Stjepanović uručena Belovodska rozeta

0

Na završnom delu tardicionalne kulturne manifestacije „Belovodska rozeta“ u Beloj vodi, kraj Kruševca, uručena nagrada Ljiljani Stjepanović, prvakinji Pozorišta na Terazijama. Proslavljenoj glumici Rozetu je uručila zamenik gradonačelnika Kruševca Vesna Lazarević.

Pred prepunim amfiteatrom na otvorenom u centru Bele Vode, besedu o svojoj kolegenici sa klase govorio je Radoš Bajić, glumac i idejni tvorac kultne serije „Selo gori, a baba se češlja“.

– Ljiljana je ovu nagradu apsolutno zaslužila, jer je svojom maestralnom ulogom u ovom serijalu pokazala sve najlepše što srpska majka može da uradi za svoju porodicu… Ponosan sam zbog njene nagrade možda isto kao i ona, a nadam se da će u narednom periodu imati još ovakvih velikih uloga, istakao je Radoš Bajić.

Ljiljana Stjepanović je zahvalila Gradu Kruševcu i organizatorima manifestacije što je dospela u krug dosadašnjih dobitnika. Među dobitnicima ovog priznanja su Peter Handke, Desanka Maksimović, Vladeta Jerotić, Milorad Pavić, Dušan Kovačević, Emir Kusturica i drugi.

– Biti u ovako odabranom društvu dosad nagrađenih je veliki uspeh. Osećam veliku radost što se moj rad ceni u kraju gde sam provela dosta vremena tokom snimanja serije, što se sagledao moj čitav rad tokom karijere, rekla je Ljiljana Stjepanović.

Ljiljana Stjepanović rođena je u Beogradu, 15. juna 1952. godine. Diplomirala je glumu na FDU. Igrala je u mnogobrojnim televizijskim filmovima i serijama. Dobitnica je prestižne nagrade Žanka Stokić 2013. godine. Njene kolege sa klase takođe su poznati glumci: Radoš Bajić, Lazar Ristovski, Snežana Savić, Bogdan Diklić, Zlata Petković …

Nakon prijema nagrade, Ljiljana Stjepanović je sa svojim kolegama iz orkestra Pozorišta na Terazijama otpevala nekoliko, svima dobro poznatih, muzičkih numera i dobila salve aplauza.