Kuršumlijska Skupština usvojila rebalans budžeta

0

Na današnjoj sednici SO Kuršumlija velikom većinom glasova usvojen je rebalans budžeta za 2016. godinu.

Bez velike rasprave, danas je na sednici kuršumlijske Skupštine najpre usvojen izveštaj o trošenju budžeta za prvih 6 meseci ove godine, da bi nakon kraće rasprave bio usvojen i rebalans budžeta za ovu godinu.

Zamenik predsednika Opštine, Nebojša Jović je obrazložio kako je trošen budžet tokom prvih 6 meseci ove godine, i tom prilikom kazao da je ostvarenje budžeta preko 80 posto i da se likvidnost Opštine nijednog trenutka ove, kao i ranijih godina nije dovodila u pitanje.

Inače, današnjim usvajanjem rebalansa budžeta za ovu godinu nije bitno promenjen budžet za 2016. godinu koji iznosi 720 miliona dinara, od čega je kako su istakli predstavnici lokalne vlasti, oko 350 miliona, ili trećina budžeta predviđeni za inrastrukturne projekte.

Tokom ovog zasedanja usvojeni su izveštaji korisnika budžeta Opštine Kuršumliaj kao i niz komunalnih odluka.

Zanimljivo je reći još da je puta je izostala polemika između predstavnika vlasti i opozicije pa je ovoga puta na sednici najviše govorio, odnosno obrazlagao trošenje budžeta i izmene koje su bile neophodne za usvajanje rebalansa zamenik prednika kuršumlijske Opštine Nebojša Jović.