Kuršumlijska gitarijade predstavlja: Sink

0

Bend Sink je oformljen aprila meseca 2012. godine u Beogradu kao ideja Dejana Bogdanovića i Dragana Miocinovića da posle dužeg vremena zajedničkog sviranja započnu rad na autorskim pesmama.

Vrlo brzo pored Dragana (gitara) i Dejana (bas gitara) u bendu su se ustalili Stefan Stančić kao bubnjar i Miloš Mrgud Novković kao solo gitarista. Prvi pevač bio je Nenad Dulkan da bi bend kasnije doživeo tri promene na mestu vokala.

Prvi album je konačno bio snimljen sa Bogdanom Nikolajevićem kao pevačem. Krajem decembra meseca 2012. godine Sink je snimio svoj prvi singl;Tvoj svet/Zauvek i nikada;, sa Milošem Vasićem na mestu vokala, a nedugo zatim i drugi singl u sopstvenom izdanju ;Trn/Tišina i ćutanje;. Ovim singlovima bend je otpoceo saradnju sa Marijom Kresović Borelli koja je crtala omote za oba izdanja, a sa kojom je kasnije nastavljena saradnja i na prvom zvaničnom albumu.

Za to vreme bend aktivno promoviše svoj autroski materijal kroz nastupe pre svega po Beogradu, a najznačniji je bio nastup u okviru Vračar Rocks festivala. Pocetkom jula meseca bend ulazi u studio i otpočinje snimanje prvog albuma pod nazivom ;Sve što nisam ja;. Na mesto vokala dolazi Bogdan Nikolajević, sa kojim su sve pesme ponovo bile snimljene i kasnije objavljene na albumu ;Sve sto nisam ja" sredinom 2014. godine.

Bend nastavlja aktivno promociju, ređaju se nastup u okviru Metal Sounda, nastup u Studentskom gradu… da bi na kraju 2013. godine stiglo priznanje BalkanRock portala za pesmu ;Tišina i ćutanje" kao jednu od deset najboljih pesama u 2013. godini. Od avgusta 2014. godine novi gitarista benda je Nebojša Radovanović, sa kojim bend aktivno radi na pisanju drugog albuma.