Kuršumlijska gitarijada prerasta u internacionalnu

0

Do sada se za učešće u takmičarskom delu Kuršumlijske gitarijade koja se održava 8. i 9. jula prijavilo 25 bendova iz više država pa se slobodno može reći da je ova, nekada tradicionalna manifestacija na dobrom putu da preraste u internacionalni muzički festival dobrog zvuka.

Prema rečima koordinatora Kancelarije za mlade u Kuršumliji, Petra Dikića, među 25 bendova koji su prijavili učešće su bendovi iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

– Veoma smo zadovoljni dosadašnjim prijavama bendova koji će svirati na Kuršumlijskoj gitarijadi jer pored grupa iz Srbije i sa Kosova i Metohije prijave su poslali i iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, a iz Hrvatske smo dobili prijave za učešće u revijalnom delu. S obzirom na za sada veliki broj prijavljenih bendova brigu imamo samo oko finansija, odnosno oko toga da na pravi način ugostimo sve one koji su se prijavili, objašnjava Dikić

Kuršumlijska gitarijada održaće se na igrališti OŠ „Drinka Pavlović“ na kome je predviđeno da se postavi kamp za sve one koji su se uželeli dobrog rok zvuka.

Prema propozicijama, stručni žiri će od pristiglih demo snimaka bendova izabrati 10 najboljih koji će uzeti učešće u takmičarskom delu na Kuršumlijskoj gitarijadi prve večeri 8. jula, dok će drugog dana u finalnom delu, 9. jula pet najboljih učestvovati u finalu.

Za najbolje bendove na Kuršumlijskoj gitarijadi predviđene su vredne nagrade, navode organizatori ovog, jedinstvenog muzičkog događaja u Kuršumliji.

Prijave za učešće je do 20. juna i to mogu učiniti na zvaničnom sajtu  Kuršumlijske gitarijade.

Gosti gitarijade biće grupa Ortodox Celts.

Kuršumlijsku gitarijadu organizuju Turistička organizacija opštine Kuršumlija, Kancelarija za mlade, Centar za razvoj i sardnju regiona i neformalna grupa mladih muzičara Kuršumlije, a pod pokroviteljstvom Opštine Kuršumlija.