Kuršumlija dobila novi budžet

0

Odbornici SO Kuršumlija na današnjoj sednici usvojili su budžet za 2017. godinu koji iznosi 762 miliona dinara od čega je gotovo trećina predviđena za infrastrukturne projekte.

Zamenik predsednika Opštine Kuršumlija, Nebojša Jović je obrzlažući budžet koji se našao na današnjoj sednici pred odbornicima kazao da su kao i prošle godine zadržane subvencije i značajna sredstva za infrastrukturne projekte, poljoprivredu i socijalnu zaštitu.

– Kao i prošle godine Opština će obezbediti stipendije za više od 800 učenika i  studenata sa teritorije naše opštine. Mogu slobodno reći da se radi o socijalno odgovornom budžetu sa jedne strane, dok je 179 miliona dinara predviđen za infrastrukturne projekte, od čega je 55 miliona dinara predviđeno za asfaltiranje ulica, a 40 miliona dinara planira se za kompletno uređenje Topličke ulice, pa je ovaj budžet i razvojni jer planiramo asfaltiranje brojnih ulica i puteva, kao i izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, kazao je Jović.

Nakon polemike koja se vodila oko pojedinih stavki u budžetu na koje su opozicioni odbornici imali primedbe ukazujući da je neodrživo da se za lokalni ekonomski razvoj izdvoji samo 10 miliona dinara i samo 20 miliona dinara za poljoprivredu, većina odbornika je usvojila novi budžet za 2017. godinu.

Istovremeno, na današnjoj sednici usvojeno je i niz rešenja, akcionih planova i komunalnih odluka.

Socijalisti protiv budžeta

Odbornici Socijalističke partije Srbije u SO Kuršumlija, njih troje, na današnjoj sednici kritikovali su pojedine stavke budžeta i glasali protiv njegovog usvajanja.

Odbornik SPS-a Dejan Ćurčić posebno je kritikovao, kako je istakao u diskusiji, to što je za lokalni ekonomski razvoj izdvojeno samo 10 miliona dinara i što je predviđeno samo ulaganje u javne radove, a ne u samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

Protiv usvajanja ovakvog budžeta na današnjoj sednici protiv su glasali i odbornik SRS Zvezdan Ristić i Slavko Ilić, odbornik GG „Gvozdeni Puk“.