Kruševački fudbaleri osvojili zlato na Specijalnoj olimpijadi u Španiji

0

Na Evropskom turniru u Unified fudbalu Specijalne olimpijade u Španiji, Srbiju je predstaljalo 12 fudbalera kruševačke Palestre, i to osam sa posebnim potrebama i četiri iz redovne populacije, u pratnji trenera Mirele Milojević i Mališe Vasiljevića. U izuzetno jakoj konkurenciji, igrači su u potpunosti opravdali očekivanja i zabeležili novi veliki uspeh – prvo mesto u kategoriji od 22 do 29 godina. Iza njih su dva španska tima Ceuta na drugom i Villareal na trećem mestu.

– Sve vreme držali smo se naše zakletve: „Dozvoli mi da pobedim, ali ako ne mogu, dozvoli mi da budem hrabar u svom pokušaju“. Ovi hrabri mladi fudbaleri pokazali su na terenu fer–plej igru, dostojanstveno predstavljali našu zemlju i u duhu zajedništva bez obzira na različitosti, uspeli da osvoje zlatnu medalju, prokomentarisala je predsednica Sportskok kluba Palestra Mirela Milojević.

Sve utakmice igrane su na pomoćnim terenima čuvenog fudbalskog kluba Villarreal. Ceremonija otvaranja je bila spektakularna, sa podizanjem zastave Specijalne olimpijade, paljenjem baklje, umetničkim programom i bogatim vatrometom.

– Ukazana nam je posebna čast da zakletvu trenera na otvaranju pročita naš trener Mališa Vasiljević. A posle podela medalja, na ceremoniji zatvaranja Igara, Danijel Đokić je dobio na poklon dres kluba domaćina, koji je poklonio Sportskom klubu Palestra, sa svim potpisima igrača i taj dres će biti uramljen na sećanje sa ovog velikog takmičenja, dodala je Mirela Milojević.