Kriminalcu iz Trstenika preti kazna od 2 do 12 godina zatvora

0

Povodom saobraćajne nezgode u Osaonici kod Trstenika  od 28. maja,  u kojoj je smrtno stradao Vasilije Nikolić iz Štulca kod Vrnjačke Banje , a njegova supruga Mila teško povređena, Više Javno tužilaštvo u Kruševcu odgovorilo nam je potvrdno da je vinovniku određen pritvor.

– Više javno tužilaštvo u Kruševcu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv P.S (39) zbog postojanja osnova sumnje da je dana 28.05, 2016. godine izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 279 st.2 u vezi čl.289 st.1 KZ . Okrivljeni je saslušan u Višem  javnom  tužilaštvu u Kruševcu. Protiv okrivljenog odredjen  je pritvor,  navodi javni tužillac Dr Bratislav Petrović.

Osumnjičeni za teško delo protiv bezbednosati saobraćaja je prošle subote u 15 sati na magistralnom putu Kruševac-Kraljevo u Osaonici u alkoholisanom stanju sa džipom BMV preticao kamion i direktno  udario u ,,opel kadet,, koji je išao iz suprotnog smera, u komne je smrtno stradao Vasilije Nikolić, otac petoro dece.

Petar. S. zvani Pera Bilder je više puta privođen i osudjivan za razna krivična dela, od   droge i oružja do nasilja.

Prilikom izvršenja teškog krivičnog dela protiv berzbednosti saobraćaja ,  prošle subote, kod njega je u startu pronađeno 1,22 promila alkohola u krvi.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu on je, kako saznajemo iz  izvora bliskih istrazi,  nastojao da  spori pronađenu količinu promila alkohola u njegovoj krvi,  ali je u suštini deliomično priznao krivicu, navodeći da je prelazio na levu traku kolovoza.

Njemu za ovo krivično delo preti kazna od 2 do 12 godina zatvora.