Jasmina Palurović novi predsednik Skupštine Grada Kruševca

0

Posle duže rasprave o tome ko je upropastio privredu Kruševca, o čemu su se međusobno optuživali naprednjaci i demokrate predvođeni lokalnim liderima Bratislavom Gašićem i dr Branislavom Katančevićem, odbornici Skupštine Grada Kruševca su većinom glasova izabrali Jasminu Palurović (SNS) za novog predsednika kruševačkog parlamenta. ,,Za ,, je glasalo 64 odbornika, dok su četiri glasačka listića bila nevažeća. Funkciju predsednika Skupštine u prošlom sazivu obavljao je Živan Nikolić (SPS).

Jasmina Palurović je do sada bila zamenik gradonačelnika Kruševca. Rođena je 05.06.1972. godine, u Kruševcu. Završila je Tehnički fakultet, a radnu karijeru započela je na rukovodećim mestima, u Trajalu, zatim se nalazila na dužnosti zamenika direktora „JAT apartmana“ doo Kopaonik , odakle je došla na funkciji zamenika gradonačelnika Kruševca. Govori engleski jezik.

Odbornici su, prema Dnevnom redu, u nastavku sednice podržali predlog rešenja o izboru Maje Sudskić, diplomiranog pravnika za sekretara gradskog Parlamenta iz Kruševca, čime je iscrpljen Dnevni red zasedanja.
Ostaje još da se odbornici na narednojh sednici izjasne o izboru gradskih čelnika, odnosno nosilaca izvršne vlasti – gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i gradskih većnika.

Podsećamo, na prošlonedeljnom delu zasedanja formirane su tri odborničke grupe – „Srpska napredna stranka Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje“ čiji je predsednik Živojin Miloradović sa 46 odbornika, „Aleksandar Vučić Kruševac pobeđuje“ sa 7 odbornika – predsednica Biljana Dačić i „Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“ čiji je predsednik Vladimir Tasić.