Grom udario u kuću

0

Rano jutros, u blačkom selu Đurevac, grom je udario u kuću porodice Jovanović i tom prilikom dimnjak na kući je uništen, a deo crepa na krovu kuće je oštećen. Srećom, prilikom udara groma nije bilo povređenih iako je petoro članova ove porodice u tom trenutku bilo u kući.

– Oko 8, 8 i 15 jutros, začuo se jak udar i izleteo sam napolje. Mogao sam da vidim da je od udara groma dimnjak rasturen u paramparčad, a crepovi su se u delu kuće razleteli na sve strane. Srećom pa niko u kući nije bio povređen iako je grom udario u stranu kuće gde je moja soba, kaže u izjavi za Top Novosti Milorad Jovanović (30) iz blačkog sela Đurevac.

On objašnjava da su komšije koje su ubrzo došle kazale da je bio strahoviti udar, a na sve strane je bio razbacanog crepa, cigli i maltera. Jedna od cigli koja je pala razbila je šoferšajbnu na automobilu Milorada Jovanovića.

– Bog nas je pogledao pa nije bilo povređenih a ni krov na kući se nije zapalio što je od udara groma moglo da se dogodi. Ubrzo smo oštećeni krov prekrili najlonom da ne prokušnjava jer je padala jaka kiša. U međuvremenu smo deo oštećenog krova prepokrili crepom, ali tek treba da se na pravi način sanira šteta na krovu, objašnjava Milorad.

Inače, rano jutros u topličkom kraju je bilo nevreme sa jakom grmljavinom i vetrom, a na kući porodice Jovanović u Đurevcu kod Blaca nije bilo gromobrana pa je to verovatno razlog za udar groma kojom prilikom nije bilo povređenih, ali je zato načinjena poprilična šteta na kući porodice Jovanović.

Ostaci razbacanih cigli nakon udara groma
Ostaci razbacanih cigli nakon udara groma