Belovodska rozeta Ljiljani Stjepanović

0

Glumica Ljiljana Stjepanović je ovogodišnja dobitnica nagrade Belovodska rozeta, istoimene 41. po redu manifestacije koja se održava od 15. do 17. jula u Beloj Vodi, kraj Kruševca.

Organizatori su Kulturni centar Kruševac i Mesna zajednica Bela voda, a pokrovitelj grad Kruševac.

Prvakinja Pozorišta na Terazijama Ljiljana Stjepanović obeležava 41. godinu rada, a nagrada Belovodska rozeta biće joj uručena 16. jula na svečanosti u amfiteatru u Beloj Vodi.

,,Ljiljana Stjepanović, kao glumica , prvakinja Pozorišta na Terazijama, igrajući u mnogobrojnim televizijskim formatima, odigrala je značajan repertoar za koji je dobila najveća priznanja. Publika je pamti još od debitantskih ,, Muzikanata,, , preko ,,Srećnih ljudi,, i,, Porodičnog blaga,, do upečatljive uloge u seriji ,, Selo gori, a baba se češlja,, navodi organizator KCK.

Ljiljana je ovih dana primećena u Kukljinu kraj Kruševca (Petlovac po Radošu Bajiću) prilikom snimanja petog ciklusa najgledanije srpske serije „Selo gori, a baba se češlja“, paralelno sa snimanjem filma „Braća po babine linije“. Patrijarhalna srpska majka, baka, supruga – Radojka, i u novom serijalu ostaje dosledna sebi.

U profesionalnoj karijeri Ljiljana Stjepanović intenzivno radi, iako je u penziji , pre neko veče igrala je Gardoš u predstavi Veliki talas, pa u svom Ciganskom kabareu,da bi se vratila snimanju serije.