Albanac otvorio pekaru u Kuršumliji

61

Nedavno je u Kuršumliji otvorena nova pekara čiji je vlasnik Albanac iz Prizrena, Rušit Cahanaj, a u kojoj je šef njegov sin, Sani Cahanaj (29), koji je kako kaže, nakon Mađarske u kojoj je takođe držao pekaru rešio da otvori u Kuršumliji.

– Nakon što sam video da je kvalitet pekarskih proizvoda u Kuršumliji jako loš, odlučio sam da otvorim pekaru ovde. S obzirom da je ovaj posao porodični, ja sam sa porodicom, dva brata, suprugom, decom i majkom došao u Kuršumliju i za sada nam ne ide loše, objašnjava Sani Cahanaj kako se odlučio da baš u Kuršumliji otvori pekaru, a ne možda u nekom većem gradu.

Kaže da je od strane vlasnika lokala, porodice Mrkajić, ali i drugih Kuršumličana dobro prihvaćen i da to što je jedini Albanac u Kuršumliji ne predstavlja nikakakav problem.

Objašnjava nam da u Kikindi njegova porodica ima kuću već oko 50 godina i da ima sva potrebna srpska dokumenta pa je bez problema, za samo četiri dana otvorio pekaru.

Ne želi da govori kolika je cena kirije za lokal koji je zakupio, ali ističe da „mnogo novca uloženo u pekaru koju je otvorio“.

Sani Cahanaj, šef pekare u Kuršumliji
Sani Cahanaj, šef pekare u Kuršumliji

Na naše pitanje da li je čuo priče koje kolaju u Kuršumliji da je pekaru otvorio ne iz ekonomskih, već iz političkih razloga da bi u Kuršumliju bio doseljen što veći broj njegovih sunarodnika, naš sagovornik najpre je izbegao odgovor, da bi nakon toga kazao da je jedini razlog otvranja pekare u Kuršumliji ekonomski.

– Glupo mi je kada me o tome ispituju kao da želim da zauzmem čitav grad, jer nas ima šestoro u kući i koga bismo mogli da ugrozimo, kaže Cahanaj.

Sa druge strane, vlasnik lokala koji je izdat Albancu za pekaru nije želeo da zvanično govori za novine, ali je u nezvaničnom razgovoru kazao da je lokal izdao zato što niko u njegovoj porodici ne radi i da je „glupo što se raspitujemo za to kome će on da izda lokal koji je u njegovojh svojini“.

Bilo kako bilo, ali ostaje ipak nejasno, koliki je ekonomski interes da se baš u Kuršumliji otvori pekara u sporednoj ulici (pekara je inače otvorena u ulici koja vodi ka kuršumlijskim srednjim školama), uloži solidan novac i očekuje profit pored već postojećih pekara koje se baš i ne hvale da imaju veliku zaradu?!

Ko vas je poslao?

Interesantno je da smo kako od vlasnika novootvorene pekare, tako i od vlasnika lokala koji je izdat dobili isto pitanje: „Ko vas je poslao“?

Albanac otvara apoteku u Kuršumliji?

Kako nezvanično saznajemo, uskoro bi u Kuršumliji još jedan Albanac sa Kosova trebao da pokrene biznis. Naime, jedan od lokala u Kuršumliji je iznajmljen i uskoro bi trebalo da bude otvorena nova apoteka pored dve državne i jedne privatne koje već postoje.

Kolumnu o ovom slučaju možete pročitati OVDE

61 KOMENTARA

 1. ,,Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, GOVOR MRZNJE, RASNE i NACIONALNE UVREDE ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. “ zasto sami sebe demantujete?

  • A mogu i ljudi iz Kursumlije da mese hleb jel da ? Da zatvori no sta i to sto pre 🙂

 2. Pocetak kraja kursumlije,zahvaljuci izdajicama
  Ono zbog cega je Korcagin umro…sad pads u vodu.
  Pitajte rodbinu poginulih herons is 99 ili proterane Srbe sa Kosova
  State misle

  1
  1

Comments are closed.