Veliki protest u Kuršumliji (foto i video)

6

Profesori, učenici i njihovi roditelji, njih nekoliko stotina danas su u centru Kuršumlije održali protest zbog spajanja srednjih škola i novih imena koje će nositi Gimnazija i Ekonomska škola.

Naime, profesorka Milija Jevremović ispred prosvetnih radnika Gimnazije i Ekonomske škole je kazala da je nerazumna odluka Ministarstva prosvete i Vlade Srbije o spajanju kuršumlijskih srednjih škola sa izmeštenim podujevskim i dodavanjem imena „podujevska“ u novom nazivu ove dve srednje škole u Kuršumliji koje imaju dugu tradiciju.

Okupljeni na ovom, jednom od najmasovnijih protesta u proteklih 10 godina u Kuršumliji, održali su i protesnu šetnju centrom grada.

Zahtevi da se izmeni odluka Vlade Srbije prema kojoj će se dve novoformirane srednje škole u Kuršumliji zvati Kušumlijsko-podujevska Gimnazija i Kuršumlijsko-ekonomsko-podujevska škola uputili su lokalnoj samoupravi i nadležnim institucijama sa zahtevom da se ona izmeni ili će u suprotnom bitni organizovani novi i masovniji protesti.

Sve o Kuršumliji, možete pročitati OVDE

Pogledajte i fotografije sa današnjeg protesta:

6 KOMENTARA

  1. Sramota je vise sta nam rade.. Da li ima neko iole normalan da zaustavi I spreci ovo svesno unistenje naseg naroda a narocito nase Toplice? Stidite se svi koji ste takvu odluku doneli. Nek vam je na savesti buducnost I mladost.

  2. Odluka je racionalna i dovodi do usteda u budzetu. Zasto se Kursumlija odrice Podujeva? Kome smeta jako Podujevo?

    3
    9
  3. Pa sta sad kosovske institucije nisu i srpske ili jesu ne razumem ko je ovde upakovao cokoladu u foliju .

Comments are closed.