Vanredno u Kuršumliji zbog nevremena

0

Na sednica opštinskog Štaba za vanredne situacije,  doneta je odluku o proglašenju vanredne situacija na delu teritorije Opštine Кuršumlija, odnosno da se nakon mesnih zajednica Rača i Ivan Кula proširi i na područja mesnih zajednica: Dobro Do, Merdare, Degrmen i Prolom.

Tom prilikom, predsednik opštine Radoljub Vidić je naglasio da je nezapamćeno nevreme zahvatilo ovaj kuršumlijski kraj,  te da je velika količina vode najveće štete nanela na lokalnim i nekategorisanim putevima koji vode ka planinskim selima.

Bujični potoci upropastili su sve ono što je sanirano u proteklih par dana i nijedan propust nije izdržao. On je istakao da je šteta ogromna, te da se razmere tek trebaju utvrditi.

– Sami sigurno nećemo moći da izdržimo, ni što se mehanizacije tiče, ni finansijskih sredstava. Opštinske komisije narednih dana nastaviće procenu šteta, kako na putevima i objektima, tako i na poljoprivrednim kulturama, koje su u blizini potoka i reke Кosanice stradali u potpunosti, a Izveštaje o proceni štete uputićemo Vladi Republike Srbije, rekao je predsednik Vidić.

Inače, u prethodna dva talasa neveremena koji su pogodili kuršumlijski kraj, u prethodnih petnaestak dana, unuštena je letina, putevi i štete su u kosaničkom kraju ogromne.

Pročitajte i: 

Katastrofalne posledice nevremena u Kuršumliji

Video snimak katastrofalnog nevremena

Nevreme pogodilo Kuršumliju