U Lukovskoj Banji promovisana poezija Vesne Paunović Đukić

0

U hotelu “Kopaonik” u Lukovskoj Banji sinoć je održana promocija zbirki pozije “Azbuka čula” i “Divlja trešnja” Vesne Paunović Đukić.

Uglavnom gosti Lukovske Banje iz Makedonije, Sarajeva, Subotice i drugih gradova imali su prilike da uživaju uz stihove pesnikinje iz Kuršumlije. O knjizi je govorila Anđelija Đukić.

Ljubitelji poezije su sa pažnjom pratili svaki stih, a prema rečima autorke, bilo je i suza u očima učesnika ove pesničke večeri.

– Kada sam napisala pesmu „Toplica i mi“ pred očima mi je bila sva lepota Topličkog kraja koji obiluje prirodnim lepotama. Topli izvori, snežna idila, gosti koji su sa pažnjom pratili svaki moj stih, tradicionalno ljubazni domaćini, učinili su pravu magiju u zimskoj večeri podno Kopaonika. Poezija je najuzvišeniji vid komunikacije, tako da sam sinoć u Lukovskoj banji osetila sklad prirode, emocije i dobrih ljudi. Poželela bih svim dobrim ljudima zdravlje i sreću povodom Badnjeg dana, Božica i Nove godine, kazala je autorka nakon promocije.

Rodoljubiva i ljubavna poezija iz pera pesnikinje Vesne Paunović Đukić, nikoga ne ostavlja ravnodušnim što se potvrdilo i na ovoj poetskoj večeri.

Ovo je inače samo jedna u nizu promocija poezije kuršumlijske pesnikinje Vesne Paunović Đukić, a uskoro se očekuje i promocija u Prolom Banji.