Teška mehanizacija probija smetove do sela u Kuršumliji

0

Uprkos gotovo danonoćnom radu teške mehanizacije kuršumlijskog komunalnog preduzeća, još uvek nisu prohodni svi prilazu u selima kuršumlijske opštine jer smetovi dostižu visinu i do tri metr.

Prema rečima Vojimira Čarapića, direktora kuršumlijskog komunalnog preduzeća, već danima traje borba sa smetovima koji su zavejali pojedine zaseoke u selima u okolini Kuršumlije.

– Naši radnici su protekle noći probijali više putnih pravaca uz pomoć teške mehanizacije do kasno iza ponoći. Radove smo nastavili i rano jutros. Veoma visoki smetovi koji dostižu visinu od dva, do čak tri metra znatno nas usporavaju. Danas probijamo putne pravce ka Vrševcu i Belom Polju, putu od Proloma ka selu Đake, navodi samo pojedine putne pravce koje mašine kominalaca pokušavaju da probiju.

Čarapić ističe da su pojedini putni pravci prioritno očišćeni da bi se došlo do pre svega bolesnih, starih i nemoćnih kojima je ukazana lekarska pomoć i dostavljene potrebne namirnice.

On naglašava da su svi bitni putni pravci već pre nekoliko dana očišćeni, a da se prethodnih dana, danas i sutra nastavlja borba sa smetovima da se probiju putni pravci u selima koje je sneg zavejao a smetovi onemogućili da se i teške građevinske mašine brzo probiju.