Protest, šetnja i blokada saobraćaja u centru Kuršumlije (video i foto)

3

Danas je u centru Kuršumlije organizovan novi, peti po redu protest đaka kuršumlijske Gimnazije i Ekonomske škole koji se ne mire sa odlukom Ministarstva prosvete da se ovim srednjim školama doda naziv „podujevska“.

Oni su ponovo zatražili da se ukine odluka po kojoj se dve srednje škole u Kuršumliji zvati podujevska i najavili su da će od ponedeljka biti organizovano potpisivanje peticije za vraćanje starog naziva Gimanziji i Ekonomskoj školi.

Nakon toga, ponovo je organizova protestna šetnja centrom grada, ali su okupljeni učenici i građani svoj protest iskazali i ispred zgrade Opštine Kuršumlija.

Okupljeni na ovom protestu su i blokirali centar grada, zaustavivši saobraćaj na nekih petnaestak minuta pa je stvorena gužva i nervoza kod vozača, ali nije bilo većih incidenata pošto je policija zaustavila saobraćaj dok su učenici i građani protestvovali.

Pogledajte i fotografije sa ovog protesta u centru Kuršumlije:

3 KOMENTARA

  1. ne vidim potrebe da škola menja ime i ne razumem koji su to razlozi, da neće slučajno Arnauti da se školuju ovde, ali neka sačekaju da uđemo u Evropsku uniju a pre toga ne verujem da će, a ime i ne smeta za školovanje ili ima nekih meni nepoznatih razloga

Comments are closed.