Nemo ga imentuješ!

32

Kada u Kuršumliji žele da o nekome ispričaju sve, uvek kažu: „Ma, nemo da ga imentujem“!

E sad, on (sagovornik), pretpostavlja kao i onaj koji čita ove redove da ga svi znaju, pa je suvišno da se otkrije njegov identitet!

Elem, taj, „neimentovani“ je uvek centralna figura priče.

Kafanske, ili ma koje druge, ali je glavni junak je kao u antičkim dramama…

U ovom slučaju su to topličke.

Često ne tako tragične, čak i pre komične, kao što je uostalom i ova o naravima našim!

Taj – „neimentovani“, često nije baš ni značajan lik, ali se tako „slože neke kockice“, pa ispliva na pet minuta bar i postane „glavni glumac u predstavi koju čini život“!

I, „brzijeh dana“ (omiljeni kuršumlijski, varoški izraz kada hoćete da priču podignete na najviši nivo!), kao što je to uostalom i ova kolumna, od anonimusa – postane junak!

I to traje… Sve dok se ne ispriča priča. A svaka, ta, kao i ova – jako kratko!

Dovoljno ipak da ga „ne imentujemo“!

Vi već znate ko je!

A ako ne znate, to vam je: „Manj tako“! – a o tome više u narednoj priči!

Možete pročitati i sledeće priče:

Mi, Topličani, ne velimo bre!

Četvrtkem u Kuršumliji

(Autor: Miloš Ivanović, urednik Top Novosti)

32 KOMENTARA

 1. Opet vređanje svojih građana pa dosta više živela sam 35 god u kuršumliji ali reč IMENTUJEŠ ja neču možda je ta reč iz tvog kraja . Volela bih da te proteraju iz grada da više neponižavaš čak i onog iz zadnjeg sela kuršumlije
  4  0
 2. Stali tek drugi misle o nama,kada nas ovako predstavljaju novinari.
  Nigde nepomenu niti jednog uglednog iz kosanickog i toplickog kraja………..
  Koji su otisli i proslavili Kosanicu i Toplicu,,,,,Širom Srbije pa i dalje…..
  2  0
 3. Novinari se sprdaju sa narod i lupaju. ..Za to su placeni da pr gluposti a ne pr kako napredna vlast unistila sve da omladina odlazi gr se gasi kaka Za 6god nista nisu otvorili nijednu fabriku bitno da rasa otima i puni dzep sa njegovima potronima o tome treba da pisete a ne da vredjate narod …Nas sela su prazna zasto nenapisete da u u Kursumliji zivi samo 7000 stanovnika da svake godine odlaze sve vise. …Sram da vas bude
  0  0
 4. Gospodine Ivanovicu, Vase kolumne koje pisete u zadnje vreme pre svega su humoristickog karaktera, bez vredjanja, i bez imenovanja ljudi. A pored svih muka i problema danasnjice, naravno da prija da se covek nasmeje. Nastavite tako, veliki pozdrav.
  0  3
 5. Poštovani čitaoci , nemo se ovoliko sekirate, jer ode, u Kuršumlije, sal ja ovako govorim. Veli mene Vuk (onaj sa štulom, da ne bidne zabune, ne onaj bitles) – piši kako govoriš, a ja numem drukše 🙂 Srdačno Vaš, Miloš Ivanović, urednik Top novosti
  1  1
 6. Nebih nikog da IMENTUJEM ,ali neki u nedostatku vesti i pisanja o necemu sto je stvarno bitno,napisase brdo gluposti.
  2  0

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here


6 + 2 =