Ministar Stefanović otvorio policijsku stanicu u Lukovskoj Banji

0

Ministar unatrašnjih poslova Vlade Srbije, Nebojša Stefanović danas je svečano otvorio policijsku stanicu u Lukovskoj Banji kod Kuršumlije.

Govoreći o novootvorenom Policijskom odeljenju u Lukovskoj banji ministar je precizirao da će u njemu biti stalno dežurstvo pet policijskih službenika.

Poželevši zaposlenima u MUP-u sreću u radu, Stefanović je istakao da u ovoj godini od policije očekuje više aktivnosti i angažovanja, ali je izrazio i nadu da će u Srbiji biti manje krivičnih dela, a time i manje postupanja policijskih službenika.

Stefanović je zahvalio predsedniku opštine Prokuplje Aleksandru Simonoviću na donaciji dva terenska vozila, koja su danas uručena Policijskoj upravi u tom gradu.

– Ova donacija je novi podstrek za više aktivnosti, rada i patrola, policiju koja razgovara sa svojim građanima, brine o svom narodu. Policiju koja će u Lukovskoj banji, koja je turističko mesto, prepoznati izazove i blagovremeno na njih reagovati, naglasio je ministar policije.

Stefanović je, nakon otvaranja Policijskog odeljenja u Lukovskoj banji, obišao i policijske službenike angažovane u bazi na Trebinjskom brdu, koji obezbeđuju administrativnu liniju prema autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija.

Takođe, policijske službenike Policijske stanice Kuršumlija i Štaba Ministarstva unutrašnjih poslova za autonomnu pokrajinu Kosovo i Metohija, tokom novogodišnje noći 31. decembra obišli su državni sekretar MUP-a Jana Ljubičić, direktor policije Vladimir Rebić i pomoćnik ministra Katarina Tomašević.

_________________________________________________________________

Sve o Kuršumliji pročitajte više u novim rubrikama na stranici Top Novosti:

Foto Galerija , Istorija Kuršumlije

Književni Kutak , Znameniti Kuršumličan 

Red Vožnje , Važni Telefoni

__________________________________________________________________