Kuršumlijski sto za budale

7

Kuršumlija je verovatno jedinstvena po tome što se u centru grada, u jednom od centralnih kafića nalazi tzv „sto za budale“, kako ovaj sto prozvao Goran Aki Gajić, ovdašnji šeret. On ističe da se radi o najpopularnijem stolu u centru Kuršumlije kroz koji dnevno prodefiluje i do dvadesetak gostiju.

– Ja ovaj sto koji se nalazi na udarnom mestu, u samom centru Kuršumlije zovem „sto za budale“. Smešten je u ovdašnjem kafiću tokom letnjih dana i jedinstven je po tome što se oko njega ne vode nikakvi pametni razgovori, čak šta više, takvi razgovori su zabranjeni, objašnjava u najkraćim crtama Gajić odakle naziv „sto za budale“.

Kaže da se za ovim stolom vode isključivo neobavezni razgovori, prepričavaju razne dogodovštine, ali se saznaju i najnoviji čaršijski abrovi.

Od 12 do 14, 14 i 30 h, svrati desetak, do čak dvadeset gostiju koji razmenjuju „neobična iskustva“, a najčešće prepričavaju tračeve i doskočice.

Gajić ističe da sprema i dve knjige koje planira da izda na jesen, kada je i sajam knjiga. Jednu biografsku i drugu u kojoj će sažeti sva „iskustva“ koja ima za ovim jedinstvenim stolom neobičnog naziva – „sto za budale“.

7 KOMENTARA

 1. Bas cudno sto je uglavnom uvek on za tim stolom, zar ne? Haha
  Aki i knjiga k’o Marko Kraljevic i kompijuter
  0  0
 2. Iznajmice nekog da mu napise, pa to je sada javna tajna. Mislite da stvarno svi ovi silni glumci, glumice, vditeljke pisu, alo za to treba dara, mozga, kreativnosti..
  0  0

Comments are closed.