Kuršumlijski komunalci uspešno čiste sneg

13

JPKD „Toplica“ spremno je dočekala padavine snega koje su i više nego česte u proteklih dvadesetak dana na teritoriji opštine Kuršumlija. Radne mašine, kamioni i traktori, bili su angažvani tokom čitavog dana kako bi se što pre i na najbolji mogući način, putni pravci načinili prohodnim.

Prioritetni i kategorisani putni pravci kao i pešačke staze,  definisani Planom i programom zimskog održavanja koji je usvojen od strane Skupštine opštine Kuršumlije, putevi do zaseoka u selima, očišćeni su i načinjeni prohodnim za vozila i građane.

Takođe, bilo je i hitnih naloga za čišćenje od strane Doma zdravlja za ugrožene teške bolesnike, kako bi im se omogućilo adekvatno lečenje, i moramo napomenuti da je bilo i zloupotreba od strane građana koji su direktno prijavljivali hitne slučajeve za koje se kasnije ispostavilo da nisu.

Hladno vreme i jak mraz, izazvali su i alarmantno stanje koje je nastupilo zbog smrzavanja vodovodnih i kanalizacionih cevi na glavnoj vodovodnoj i kanalizacionoj mreži i na vodovodnim mrežama ka korisnicima. Međutim, radna grupa JPKD „Toplica“ je u proteklih dvadesetak dana uspela da reši preko 150 prijavljenih slučajeva ove prirode.

Ovim putem molimo građane i za razumevanje ukoliko put do njih nije očišćen jer se treba uzeti površina, a i razuđenost domaćinstva na teritoriji naše opštine, i za strpljenje jer se svim mogućim i raspoloživim snagama borimo da omogućimo građanima sigurno kretanje, navode u kuršumlijskom komunalnom preuzeću.

13 KOMENTARA

  1. Ne razumem one koji misle da je 952km2 moguce ocistiti od snega koji pada 20 dana.
    Posto se ocigledno uzimaju u obzir staze koje vode do kuce, podruma itd.. Ne znam samo sta su radili ljudi i kome su se zalili pre par godina…

Comments are closed.