Kuršumlijska policija bez vozila – umesto marice taksi!

13

Patrola kuršumlijske policije nedavno je umesto službenim vozilom morala da interveniše tako što je uzela taksi vozilo! Razlog je što je samo jedno vozilo u voznom stanju, saznaju nezvanično Top Novosti.

Naime, usled centralizovane nabavke MUP-a Srbije, pripadnici kuršumlijske policije nisu mogli da servisiraju vozila u prethodnoj godini pa su ostali samo sa jednim vozilom. Tako se i dogodilo nedavno da je patrola policije na prijavu o remećenju javnog reda i mira morala da uzme taksi da bi intervenisala!

Kako nezvanično saznajamo, ovakva situacija datira već par godina unazad jer policijska stanica u Kuršumliji ne može sama da sklapa dogovore i ugovore o servisiranju vozila i bilo kakvoj drugoj nabavci, već to čini centrala u Beogradu. Zato je vozni park i sveden na jedno vozilo.

To nije jedini problem, saznaju Top Novosti, upravo zbog centralizacije nabavke mnogih drugih potrepština, pa i uniformi koje nisu menjali već par godina, pripadnici kuršumlijske policije se sami snalaze pa i iz svog džepa plaćaju nabavku potrošnog materijala kao što su ketridži za štampanje, papir i drugo.

Slična situacija u policijskim stanicama je i drugim opštinama Topličkog okruga.

Više vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

13 KOMENTARA

Comments are closed.