Kuršumlija: Posao za najmanje stotinu radnika u novoj fabrici

0

Potpisivanjem zapisnika o primopredaji zgrade bivše Konfekcije „7 Juli“ danas u zgradi Opštine Kuršumlija, stekli su se uslovi da  izraelska kompanija „Wood Feel“ otvori fabriku nameštaja i zaposli već na jesen najmanje stotinu radnika.

Vlasnik izraelske kompanije „Wood Feel“ Ran Aviad je kazao da će nakon renoviranja, već na jesen početi sa radom nova fabrika u Kuršumliji.

– Veoma sam zadvoljan što otvaramo baš u Kuršumliji fabriku u kojoj će se proizvoditi nameštaj koji će kao srpski proizvod biti izvožen širom sveta. Na jednom mestu se nalaze sve potrebne sirovine, a u fabrici će biti instalirane najmodernije mašine na kojima će se, duboko verujem praviti najbolji nameštaj. Planiramo da zaposlimo najmanje stotinu radnika koji će proći obuku u Izraelu i startovaćemo sa proizvodnjom već na jesen, kazao je Aviad.

On je istovremeno istakao da je postignut dogovor o saradnji sa Simpo ŠIK-om o isporuci potrebnih elemenata i za pravljenje nameštaja u novootvornoj fabrici.

Sa druge strane, Radoljub Vidić, predsednik kuršumlijske oštine je naglasio da se radi o značajnoj investiciji i prvoj ovakve vrste iz inostranstva u kojoj će se zaposliti najmanje stotinu radnika. Vidić je naglasio da se nada da je ovo nije prva i jedina investicija koijima će se otvoriti nova radna mesta za građane Kuršumlije.

Prema najavi Rana Aviada, vlasnika izraelske kompanije „Wood Feel“, već u oktobru mesecu ove godine očekuje da se proizvedu prve količine nameštaja u novootvorenoj fabrici u Kuršumliji koje će biti izložene na Svetskom sajmu u Njujorku.

Sve vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE