Katastrofalno grejanje u školama – deca se smrzavaju

1

U više pisama roditelja iz Kuršumlije upućenih našoj redakciji stoji da je grejanje u kuršumlijskim školama katastrofalno loše i da se deca već danima, nakon zimskog raspusta smrzavaju.

Pa tako u jednom od pisama stoji „Da li ste upućeni da već četvrti dan deca u školskim učionicama se smrzavaju a pravilnik jasno kaže da temperatura treba da bude 20 stepeni – zašto“?

Kako saznajemo nezvanično, veoma niske temperature su uzrokovale da učionice u kuršumlijski školama nisu mogle da se zagreju, a sa druge strane, Ministastvo prosvete je donelo odluku da se nakon zimskog raspusta u najvećem broju škola nastavi rad, pa su tako i u kuršumlijskim školama uprkos veoma niskim temperaturama i nemogućnosti da se zagreju učionice nastava nastavljena.

U mnogim kuršumlijskim školama zbog veoma hladnih učionica, časovi su skraćeni, ali uredno grejanje još uvek nije obezbeđeno.

Slično kao i u Kuršumliji je i u ostalim školama u opštinama Topličkog okruga, beleže reporteri Top Novosti, ali se nastava u ledenim učionicama odvija uprkos velikoj hladnoći i tome što se deca smrzavaju.

Više vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

1 KOMENTAR

Comments are closed.