Kako se dovijaju građani da im se očisti sneg

1

Čuvena rečenica da je „sneg iznenadio putare“, u Kuršumliji dobija novi oblik – „kako složiti priču da vam očiste sneg do kuće“. Naime, na stotine poziva opštini i komunalnom preduzeću u Kuršumliji je upućeno u prethodnih desetak dana sa najneverovatnijim „obrazloženjima“ zašto put do kuće treba baš njima da se očisti.

Pa je tako pored opravdanih poziva da se zbrinu bolesni i nemočni u udaljenim selima, bilo i onih koji su se „brinuli šta kada ih grip uhvati“, gde će i šta će, do poziva da im se očisti dvorište da bi mogli da nahrane i napoje stoku!

Zabeležen je i slučaj gde je nakon što su mašine komunalnog preduzeća očistile put do ovdašnjeg sela, javio se meštatin koji je kazao da je put i dalje neprohodan, da bi nakon provere utvrđeno da je put očišćen, ali da do tog planinskog zaseoka usled leda koji se stvori putnički automobil ne može da izađe!

Brojni su hitni pozivi koji su građani iz sela u okolini Kuršumlije uputili da su bolesni i nakon što im je očišćen put, radnici komunalnog preduzeća su morali i dvorišta da im očiste da bi nahranili stoku jer je seno bilo skladištno u drugi kraj dvorišta!

Oni stariji u kuršumlijskom kraju kažu da poslednje temperature u velikom minusu nisu ništa novo i da je veliki sneg sa smetovima u ovom kraju uobičajan u zimskim mesecima pa se svi domaćini unapred spremaju za zimu tako što nabave potrebne namirnice pa kad otopli, putevi postanu prohodni bez da ih čisti teška mehanizacija.

Umro pa „vaskrso“

Čuveni je slučaj iz jednog od ovdašnjih sela kada su opštini poslali fotografiju meštanina koji je navodno preminuo. Na fotografiji su se mogli videti ozalošćeni članovi porodice sa svećama i pokojnik na odru.

Međutim, kada je probijen put do ovog planinskog zaseoka, preminuli je „naprasno vaskrsao“, ali je zato „performans“ uspeo i put do kuća je bio očišćen!

Više vesti iz Kuršumlije pročitajte OVDE

1 KOMENTAR

Comments are closed.