Bespovratna sredstva za mlade kuršumlijske poljoprivrednike

0

U okviru Projekta “Divac poljoprivredni fondovi u Kuršumlija” – Fondacija “Ana i Vlade Divac” u saradnji sa opštinom Kuršumlija, raspisuje konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u iznosu do 180.000,00 dinara za razvoj poljoprivredenih delatnosti za najmanje 10 mladih poljoprivrednika/ca, starosti 18 -35 godina koji imaju mesto prebivališta na opštini Kuršumlija. Pomoć nije u novcu nego u robi, a uključuje nabavku stoke, materijala za rad, opreme za razvoj poljoprivrednih aktivnosti, građevinskog materijala za poljoprivredne objekte i sl.

Konkurs je otvoren od 25. maja do 20. juna 2016. godine . Pozivamo sve zainteresovane koji zadovoljavaju osnovni kriterijum, da imaju između 18 i 35 godina, da se prijave tako što de popuniti PRIJAVU.

PRIJAVU možete preuzeti na šalteru opštine Kursumlija , kao i putem interneta sa sajta: www.fondacijadivac.org i www.kursumlija.org

Za sve detaljne informacije obratiti se g-đi Nadi Obradović– Fondacija “Ana i Vlade Divac” putem e-maila: nada.obradovic@divac.com ili na broj telefona 062 /77 88 73.

Popunjenu PRIJAVU, sa neophodnom predatom dokumentacijom, poslati na adresu :

FONDACIJA “ANA I VLADE DIVAC”

 1. Ilije Garašanina 53a/7

11000 Beograd

sa naznakom: “za Konkurs za poljoprivredni program – Kuršumlija”

USLOVI ZA UČEŠĆE U JAVNOM POZIVU:

 • mladi od 18-35 godina koji žele da otpočnu ili prošire svoj posao vezan za poljoprivredu
 • da imaju prebivalište na teritoriji opštine Kuršumlija
 • da daju pismenu izjavu da de registrovati svoju delatnost ukoliko uđu u uži krug odabranih poslovnih

ideja (npr: poljoprivredno gazdinstvo) –ako ved nije registrovano ili na podnosioca prijave ili nekog od

članova zajedničkog domadinstva

 • da su direktno odgovorni za pripremu i realizaciju posla, a ne da deluju u svojstvu posrednika
 • da su podneli popunjenu PRIJAVU Fondaciji “Ana i Vlade Divac ” sa pratedom dokumentacijom
 • da nisu zaposleni u Opštini Kuršumlija, kao i da nisu članovi zajedničkog domadinstva sa zaposlenima (odbornici, članovi opštinskog veda, radnici opštinske uprave)

KRITERIJUMI UGROŽENOSTI:

 • Višečlana porodica i vezana domadinstva
 • Lica bez stalnog zaposlenja ili sa primanjima koje ne zadovoljavaju osnovne potrebe domadinstava
 • Porodice koje žive kao podstanari ili u vlastitom, ali neuslovnom objektu
 • Porodica sa bolesnim-invalidnim članovima

NA OSNOVU ČEGA SE ODREĐUJE VID POMOĆI KORISNIKA PRIJAVLJENOM ZA POLJOPRIVREDNI PROGRAM:

 • Interesovanja i znanja
 • Iskustva i trenutna proizvodnja
 • Postojedih objekata, opreme i drugih mogudnosti korisnika
 • Potreba korisnika

PROPRATNA DOKUMENTACIJA KOJU BI TREBALO O B A V E Z N O DOSTAVITI UZ PRIJAVU:

 1. Izjava o saglasnosti – data u prilogu
 2. Kopija lične karte ili pasoša za podnosioca prijave (ili kopija izbegličke legitimacije ukoliko podnosilac Prijave ili član njegovog domadinstva ima izbeglički status, ili kopija rešenja o ukidanju statusa izbeglice, ili kopija legitimacije interno raseljenih lica)
 3. Izjava o kudnoj zajednici overena u opštinskom organu uprave
 4. Za zaposlene članove domadinstva – potvrda od poslodavca o zaposlenju sa prosečnom visinom ličnog dohotka (za zadnja tri meseca)
 5. Za penzionere – kopija zadnjeg čeka od penzije 6. Za nezaposlene članove porodičnog domadinstva – potvrdu o nezaposlenosti od Nacionalne službe za zapošljavanje (za prijavljena lica) 7. Za nezaposlene članove porodičnog domadinstva koja nisu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, overena izjava dva svedoka o nezaposlenosti
 6. Za studente i učenike srednjih škola – potvrda nadležne obrazovne institucije o školovanju za lica koja se nalaze na redovnom školovanju ili kopija đačke knjižice, svedočanstva ili indeksa 9. Za samohranog roditelja – potvrda o smrti bračnog druga ili rešenje o razvodu braka ili overena izjava data pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošdu da sam brine o deci/detetu bez pomodi drugog roditelja, potvrđena overenim izjavama dva svedoka 10. Za decu samohranih roditelja -umrlica roditelja ili bilo koji dokument kojim se potvrđuje da je kandidat dete samohranih roditelja
 7. Za poljoprivredna gazdinstva – kopija registracije poljoprivrednog gazdinstva
 8. Za bolesne članove domadinstva – kopija medicinske dokumentacije

Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti na sajtu: FondacijaDivac

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here