Manifestacija Književnog Kluba ”Milutin Usković” u Kuršumliji

0

Književni klub „Milutin Uskoković“, Kuršumlija, povodom obeležavanja Dana Kluba, 28. oktobra 2015. godine, kao i Stogodišnjice smrti Milutina Uskokovića, znamenitog Srpskog književnika, tvorca Prvog našeg urbanog romana koji se, toga dana, 1915., utopio u talasima Toplice, postavši tragični Došljak Kuršumlije, organizuje prigodna Književna sretanja sa članovima Književnog kluba „Rade Drainac“ iz Prokuplja, te i promociju Antologije „Duše Topličkih pesnika“, autora Ratomira Timotijevića TIM-a, književnog stvaraoca iz Beograda, rodom iz Toplice, Knjige „Gledam pravo – neću nigde“, autora Momčila Nikolića, akademskog slikara i književnog stvaraoca iz naše sredine, člana Kluba, i „Jezika vode“, prigodnih radova članova i gostiju Književnog kluba, objavljenog povodom Stogodišnjice smrti Milutina Uskokovića, u okvirima Časopisa „Svitak“ (XXII., proleće-leto-jesen-zima 2015., broj 82-85.), iz Požege.

Takođe ćemo, verujući da se i tako treba da vidimo i čujemo, prirediti Izložbu knjiga Izdanja našeg Kluba i izdanja članova našeg Književnog kluba kod drugih Izdavača, računajući da će nam se pridružiti i ovdašnja Biblioteka kojoj smo ponudili da izloži raspoložive Knjige iz svog Zavičajnog odeljenja.

Kompletan program manifestacije:

22. oktobar 2015., četvrtak

18.30. : Predstavljanje Antologije „Duše Topličkih pesnika“
Ratomira Tomotijevića TIM-a, književnika iz Beograda, i
članova Književnog kluba „Rade Drainac“, književnih stvaralaca iz Prokuplja, Sala Skupštine opštine,

27. oktobar 2015., utorak

18.30. : Promocija Lirskih zapisa „Gledam pravo – hoću nigde“ Momčila Nikolića, akademskog slikara i književnog stvaraoca, člana Književnog kluba „Milutin Uskoković“ iz Kuršumlije, uz učešće i recenzenta, Milijana Despotovića, književnika iz Požege, Sala Skupštine opštine,

28. oktobar 2015., sreda

Poseta mestima tragičnog Došljaštva Milutina Uskokovića
i njegovog trajnog Ostajanja među nama, uz polaganje Cveća pijeteta,
– 13.00. : Leva obala Toplice, kod Veterinarske stanice,
– 14.00. : Most „Milutin Uskoković“, i
– 15.00. : Spomen – bista Milutina Uskokovića, u gradskom Parku,

16.00. : Izložba Knjiga u izdanju Književnog kluba, kao i njegovih članova, štampanih kod drugih Izdavača, Sala Skupštine opštine, i

18.30 . : Predstavljanje „Jezika vode“, radova članova našeg Kluba,
štampanih u delu Časopisa „Svitak“ iz Požege, Sala Skupštine opštine.

Napiši komentar

Komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj – Top Novosti neće objavljivati. Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Istovremeno, redakcija Top Novosti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Top Novosti već se smatraju stavom čitalaca. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.
Please enter your comment!
Please enter your name here