Turska kompanija otvara fabriku za hiljadu radnika

0

Turska kompanija u oblasti tekstila „CCM moda“, čiji su partneri danas razgovarali sa ministrom odbrane Bratislavom Gašićem i gradonacelnikom Dragim Nestorovićem u zgradi Gradske uprave, trebalo bi, ako sve bude po dogovoru, da u jednom od tri objekta Hemijske industrije „Župa“, otvori pogon u oblasti modne industrije . Pogon bi u prvoj fazi upošljavao 250, potom 600 i u punom kapacitetu 1.000 radnika.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanije „Džinsi“ koja u Srbiji već ima tri fabrike u Leskovcu i jednu u Krupnju, a poslovni sastanak u Kruševcu epilog je susreta premijera Srbije Aleksandra Vučića i Turske Ahmeta Davutoglua pre mesec dana, rečeno je novinarima.

O povoljnostima za investiranje u Srbiji, odnosno Kruševcu turske biznismene informisao je predstavnik Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić, a dogovoreno je da Turci u najkraćem roku proslede agenciji Pismo o namerama i Biznis plan, nakon čega bi bio potpisan trojni Memorandum o razumevanju izmedju Vlade Srbije, Grada Kruševca i kompanije „CCM moda“ koja mahom radi za zapadnoevropsko tržište.

Na pitanje novinara kada bi fabrika trebalo da počne sa radom rečeno je da je rok 15. april.