Na autobuskoj stanici u Kruševcu pešak biciklisti prosuo mozak

0

Sedamdesetogodišnji penzioner Dragan B. iz Kruševca teško je povređen danas u Jug Bogdanovoj ulici, neposredno kod Autobuske stanice u Kruševcu.

On je vozio bicikl propisanom stranom kolovoza prema Autobuskoj stanici, ali mu je mimo pešačkog prelaza u trku s leve strane tik na ulazu autobusa u stanicu, izleteo pešak, koji je najverovatnije pretrčavao uzlicu da bi stigao autobus. Pešak je oborio biciklistu, a starina je pao preko upravljača bicikla i glavom udario u betonski kolovoz i izlio lokvu krvi.

Da tragedija bude veća niko od vozača koji su prolazili pored čoveka koji leži u polumrtvom stanju, nije stao da mu ukaže pomoć, pričaju očevidci.

– Vozila prolazila i sa jedne i sa druge strane obilazećio čoveka koji leži na ulici. Nekoliko sekundi sam i ja čekao da bi vozila prošla, kako bi povređenom pružio pomoć. Potrčao sam sa flašom vode, pripodigli ga, davao je znake svesti, pozvali smo Hitnu i policiju, priča nam taksista Dragan Đorđević iz ,,Olimp taksija,,.

biciklista-krusevac-1
Prema njegovoj, ali i priči drugih taksista, dečak S.S., s kojim je policija prilikom uviđaaja obavila razgovor, jer je pretrčavao ulicu mimo pešačkog prelaza, starina je došao k sebi, a brzo je pristigla hitna pomoć i policija.

U kruševačkoj Opštoj bolnici saznajemo da Dragan B. nije životno ugrožen, iako je iz predela glave izgubio dosta krvi. Smešten je na hirurgiji i, prema dubinskim snimanjima, lekari očekuju njegov oporavak.

Što se pešaka, pak tiče, on je zadobio samo sitne ogrebotine prilikom posrtanja i nije bilo potrebe za ukazivanje bilo kakve pomoći. Sve vreme je stajao na mestu događaja dok traje uviđaj.