DS traži smenu ministra odbrane Bratislava Gašića

0

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je danas u Kruševcu da ta partija traži odgovornost svih učesnika u aferi srpski Votergejt, na koju je ukazao ombudsman Saša Janković, a odnosi se na prisluškivanje opozicionih lidera, stranačkih i sindikalnih aktivista i pojedinih nosilaca pravosudnih funkcija.

– Saznanja koja je ombudsman izneo u javnost duboko su zabrinjavajuća i zbog takvih stvari u demokratskim državama predsednici podnose ostavke, kazao je Pajtić i podsetio da je to svojevremeno uradio predsednik SAD Ričard Nikson.

Pajtić je naglasio da Demokratska stranka ne očekuje da se ta vrsta standarda primeni u Srbiji, ali očekuje smenu ministra odbrane Bratislava Gašića i direktora Vojnobezbednosne agencije.

Lider DS je poručio da vojne službe ne smeju da slušaju političke aktiviste, sindikalne lidere ili sudije, te da je u tom smislu osnovni preduslov da Srbija ikada postane demokratska država da se utvrdi odgovornost za ovaj skandal nezapamćen u savremenoj evropskoj istoriji.

– Kada ombudsman iznese ovakva saznanja, to je znak da je u ovoj zemlji demokratija suspendovana, da bezbednosne agencije nisu ni pod kakvom kontrolom i da je njihovo ponašanje netransparentno i protivzakonito- naglasio je Pajtić.

Dotakli dno u Kruševcu

– Za vreme vlasti SNS Kruševac je došao do poražavajuće statistike da je gotovo 39 odsto gradjana nezaposleno, to je dramatično, to je podatak koji govori da smo u Kruševcu dotakli socijalno i ekonomsko dno i ponajbolje o sposobnosti, odnosno nesposobnosti predstavnika SNS, kazao je predsednik DS, Bojan Pajtić novinarima u Kruševcu.

Dodao je da se naprednjaci otimaju za vlast na svim nivoima, ali da nemaju ni znanja ni sposobnosti da tu vlast realizuju na valjan način.