Milan Kalinić pred tužiocem za saobraćajku

0

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu pozvalo je Milana Kalinića (42) , televizijskog voditelja i glumca da se 2. aprila javi na saslušanje zbog saobraćajke koju je izazvao 1. februara u selu Dupci, u podnožju Kopaonika.

Kalinić je toga dana džipom „landrover“ na rizičnoj krivini u podnožju Kopaonika prešao na levu stranu kolovoza i sudario se sa mađarskim „suzukijem“ u kome je bilo četvoro mađarskih državljana.

Tom prilikom, vozač „suzukija“ F. G.(49) bio je najteže povređen, pa je iz kruševačke bolnice prebačen u KCS zbog specifičnog stanja, odnosno nedostatka jednog bubrega. Dve mađarske državljanke K. N. i D. K. lečene su još par dana na Odeljenju hirurgije i ortopedije u Kruševcu pa otpuštene kući.

Odmah posle podnošenja krivične prijave za krivično dela opšte opasnosti po bezbednost saobraćaja, izazvanog iz nehata, Kaliniću je oduzeta vozačka dozvola do okončanja krivičnog procesa, a on će se na poziv tužilaštva izjasniti po svim okonostima iz krivične prijave.

– Milan Kalinić je pozvan da se 2. aprila javi u Osnovno tužilaštvo u Brusu i on će toga dana biti saslušan po osnovu krivične prijave i pristigle dokumentacije, kazao nam je zamenik Osnovnog javnog tužioca u Brusu Dragan Jovanović.

On napominje da nikakav optužni predlog s tim u vezi još nije uradjen.

– Nije dovoljno da se podnese krivična prijava da bi neko bio optužen. Osumnjičeni će ispričati šta ima da kaže, pa će tužilaštvo proceniti šta dalje, kaže Dragan Jovanović.