20 C
kursumlija
уторак, август 22, 2017

Fotografija dana: Simboli koje je pojeo zub vremena

U krugu ŠIK Kopaonika u Kuršumliji i dalje stoje nekadašnji simboli socijalizma - naziv firme i petokraka zvezda koji su zarđali i nakrivili se. Zub vremena je "pojeo" i ove simbole koje su nekada, u vreme industrijalizacije u socijalističko vreme predstavljali simbol grada i uspešnosti komunizma. Ostala je samo simbolika koja je predstavljala jedno vreme, za starije generacije verovatno srećnije i...

Fotografija dana: Šumski potok

Kada su ovako paklene vrućine koje traju već nedeljama, najveća hladovina i spas od vrućina  se može naći pored planinskih potoka. Na fotografiji našeg saradnika Časlava Stojanovića može se videti jedan od ovakvih, bistrih i hladnih šumskih potoka u okolini Kuršumlije pored koga se može naći okrepljenje i debela hladovina. (Snimio: Časlav Stojanović)

Fotografija dana: Plus 42 u Kuršumliji

Naš čitalac i saradnik, Ivica Blažić, uslikao je danas koliko je visoka bila temperatura na termometru Gradske apoteke u centru Kuršumlije. Inače, već dva dana živa u termometru od popodnevnih sati do uveče se ne pomera sa +40 pa treba preživeti ova dva paklena dana. Metereolozi najvaljuju da će već sutra temperatura biti znatno niža i da neće preći 32 podeoka...

Hisar: prokupačko blago!

Fotograf Milan Rakić ovekovečio je u svojoj fotografiji podnožje Hisara i pogled na vrh ovog brda. Omiljeno sastajalište svih Prokupčana, Hisar budno stoji nad gradom.

Fotografija dana: Pogled od kog zastaje dah!

Da se sve menja, a lepota Prokuplja ostaje nepromenjena kategorija pokazuje fotografija prokupačkog fotografa Milana Rakića usnimljena pre 4 godine. Milan je ovekovečio grad sa jednog od najboljih mesta za uživanje - Savićevca. Odavde se Prokuplje proteže u svom punom sjaju i lepoti.  Šaljite nam svoje fotografije grada na mejl redakcije Top novosti –  redakcijatopnovosti@gmail.com Najlepše ćemo objaviti!

Pazi! Nebom leti…

Da je priroda često čarolija uživo dokazuje nam i fotografija naše čitateljke Gordane Stanković. Ona je fotografisala nebo iznad Prokuplja, a na nebu - životinju! Iako na nebu očekujemo pticu, priznaćete da nije uobičajeno videti PAUNA!  Oni manje romantični, a opet duhovitiji umesto pauna videće ćurku. Kojoj grupi sanjara/posmatrača/tumača oblaka Vi pripadate?

Park Osnovne škole „9. oktobar“

Osnovna škola "9. oktobar" u Prokuplju postoji od Vidovdana 1963. godine, a osim po značajnom broju njenih uspešnih đaka Prokupčani je prepoznaju po zadivljujućem školskom parku. Zelenilo oko školske zgrade zauzima površinu od jednog hektara. U parku se nalazi veliki broj domaćih i stranih, kao i endemskih i reliktnih vrsta (oko 60); među kojima se izdvajaju: Evropska forzicija, Tisa, Pančićeva...

Čaroban zalazak sunca u Prokuplju!

Umetničko oko Prokupčanke Gordane Stanković i veština "hvatanja trenutka" fotoaparatom doneli su nam prelepu fotografiju zalaska sunca u Prokuplju.  Uz fotografiju, naša sugrađanka je poslala i kratak komentar: "Moje oko uvek snimi lepotu!" Ukoliko i Vi "imate oko" za lepotu Prokuplja, pišite nam na mejl redakcije - redakcijatopnovosti@gmail.com  ili pošaljite na fejsbuk stranicu Top Novosti

Fotografija dana: Ljubav na prvi pogled

Naš stalni saradnik, Časlav Stojanović poslao nam je fotografiju dvoje mladih Kuršumličana: Tanje Ristić i Nikole Aksentijevića koja govori sama za sebe... Kada se zavole dvoje mladih, iz njihovih pogleda je svakome ko vidi ovu sliku jasno da je u pitanju ljubav na prvi pogled. (Foto: Časlav Stojanović)

Aplauz za nadvlačenje konopca!

Posebna atrakcija jučerašnjeg sportskog dana bilo je takmičenje u nadvlačenju konopca koje je održano u poluvremenima fudbalskih utakmica u školskom dvorištu OŠ "Nikodije Stojanović Tatko". Najbolja je bila ekipa MZ Strahinja koja je u finalu savladala MZ Toplica, dok je MZ Mika osvojila treće mesto.

Vremenska prognoza

Kursumlija
clear sky
20 ° C
21 °
19 °
49%
8.7kmh
0%
Сре
19 °
Чет
22 °
Пет
24 °
Суб
29 °
Нед
30 °

Reklamni prostor

Sportska Hala

Najčitanije