Završena Župska berba

0

Veličanstvenim koncertom Lada Leskovara, koji je pre 52 godine pevao na otvaranju ,,Župske berbe,, sinoć je završena ova tradiocionalna privredno turistička, kulturno zabavna i sportska manifestacija.

Prema procenama organizatora u Aleksandrovcu je u protekla tri – četiri dana boravilo preko 400 hiljada gostiiju iz raznih krajeva Srbije i okruženja, a bilo je i posetilaca iz dalekog sveta.

Koncerti, Fontana vina, Vinska ulica, izložbe u Muzeju vina i Poljoprivrednoj škloli, defilei učesnika berbe, Župska svadba i zdravice, te sportske igre, samo su neki od najvažnijih dogadjanja na ovogodišnjoj manifestaciji, koja je po organizaciji programa i broju posetilaca nadmašila sve dosadašnje berbe, iako za njeno održavanje iz budžeta opštine nije izdvojen ni jedan dinar.
vinarije-aleksandrovac-7
Sve je, prema rečima predsednika Opštine Aleksandrovac dr Jugoslava Stajkovca, koji je i predsednik Organizacionog odbora Župske berbe, izsfinansirano od izdatog prostora na gradskom trgu i okolnim ulicama.

Ovogodišnja ,,Župska berba,, održana je od 24. do 27. septembra pod sloganom ,, Župa je uvek rađala sunce, nosila novi dan,,.