Završava se popis objekata u Prokuplju

0

Popis objekata po osnovu Zakona o ozakonjenju treba da se završi do 27.novembra ove godine. Na teritoriji opštine Prokuplje do sada je popisano skoro 850 objekata.

– Krajem prošle godine, kada je ovaj Zakon stupio na snagu, na teritoriji prokupačke opštine izvršen je popis 50 objekata čiji vlasnici nisu imali odgovarajuću dokumentaciju. Od 21. septembra ove godine, kada je sa radom krenula popisna komisija, upisano je skoro 800 stambenih i pomoćnih prostorija. Najveći broj upisanih je iz gradske sredine, izjavila je šef inspekcijske službe Opštinske uprave Opštine Prokuplje Mirjana Gluščenko-Vidaković i dodala da su članovi komisije u protekla dva meseca svakodnevno bili na terenu kako bi se ovaj izuzetno važan posao završio u predviđenom roku.

Ona je vlasnicima kuća, pomoćnih i drugih objekata preporučila da članovima popisne komisije dostave traženu dokumentaciju kako bi se lakše izvršila legalizacija nelegalno podignutih objekata.

– Građani Prokuplja u kancelariji br. 6 Opštinske uprave Opštine Prokuplje mogu sami da prijave svoje objekte kako bi se izvršio popis istih, istakla je Vidakovićeva i napomenula da će ovim popisom nelegalno izgrađeni objekti ući u prosek legalizacije.