Vojni lekari pregledaju stanovnike prokupačkih sela

0

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović danas je primio predstavnike Vojske Srbije, koji u okviru tradicionalne akcije „Vojni lekari“ na selu kontrolišu zdravlje stanovnika najudaljenijih sela u našoj opštine.

Simonović je pozdravio majora Gorana Denića i majora lekara Bobana Jelenkovića i zahvalio im se na podršci Opštini Prokuplje i pomoći koju pružaju stanovnicima na seoskom području.

Kako je rekao opština Prokuplje je jedna od najvećih i najrazuđenijih u Srbiji sa velikim brojem sela u planinskom delu u kojima žive mahom stariji ljudi.

– Ovaj vid lekarske pomoći mnogo znači starim ljudima, koji teško dolaze do grada, pa tako i nemaju priliku da kontrolišu svoje zdravlje, rekao je Simonović i dodao da stanovnicima najudaljenijih sela u prokupačkoj opštini mnogo znači stručna lekarska pomoć, a još više pažnja i topla reč, koju im vojna lekarska ekipa na ovaj način upućuje.

U znak pažnje i zahvalnosti predsednik je ekipi lekara i tehničara Vojske Srbije poklonio knjigu „Gvozdeni puk“ i suvenire sa obeležijima opštine Prokuplje.

Ekipa „Vojni lekar na selu“ danas će posetiti sela Tovrljane i Trnov Laz, koja se nalaze 30 km udaljena od grada na obroncima Radan Planine.

Lakar će stanovnicima ovih sela meriti krvni pritisak, kontrolisati visinu šećera i holesterola u krvi. Takođe će vršiti preglede prepisivati terapiju i davati lekarske savete.