Vidovdanske diplome za najbolje učenike

0

Prema školskoj tradiciji u OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ je na Vidovdan, 28. 06. 2016. god. održana svečana dodela diploma učenicima osmog razreda, navode u ovoj prokupačkoj školi.

Prema rečima direktorke škole Vesne Todorović, rezultati koje je postigla u nastavi i vannastavnim aktivnostima za svih osam godina, načinu na koji je promovisala školu, ova generacija je jedna od boljih generacija naše škole. To pokazuju i činjenice: od 109 učenika osmog razreda, 42 učenika su postigla odličan uspeh od kojih je 17 učenika ponelo Vukovu diplomu; takođe je podeljeno 80 posebnih diploma, a dve učenice su proglašene đacima generacije.

Đaci generacije za školsku 2015/2016 god. su Milica Bulatović i Danica Cvetković, učenice VIII3 razreda. Dobitnici Vukove diplome su: Gordana Joksimović, Vasilije Tomović, Milomir Jovićević, Vladimir Blagojević, Sara Miladinović, Milica Grujić, Bojana Stanković, Konstantin Mladenović, Danilo Denić, Marija Parezanović, Danica Cvetković, Milica Bulatović, Andrija Kocić, Aleksandra Radovanović, Andrija Petković, Andrijana Đukić i Ankica Mihajlović.

Odlične učenike knjigama je nagradila Opština Prokuplje, a đake generacije kao i kandidate za đake generacije (7), nagradila je škola.

U programu su učestvovali Dečji hor Doma kulture sa nastavnicom Sanjom Stojković, učenice trećeg i četvrtog razreda Milica i Stefan, učenice osmog razreda Pola, Aleksandra, Danica, Gordana, Milica i naravno nastavnici Gaga, Caka i Živke.

Program je završen, a kako drugačije nego stihovima Mike Antića:

„ Opraštamo se
Opraštamo se i strašno dugim nogama
Odlazimo u svet…“