Vidovdanska akcija ,,Treće dete“

0

U Mozaik sali Gradske uprave, Kruševca danas je upriličena tradicionalna „Akcija treće, četvrto i peto dete po rođenju“, 58. po redu, koju organizuje Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave i Budzetski fond za populacionu politiku. Generalni pokrovitelj i donator akcije je Grad Kruševac.

Akcija ima za cilj ohrabrenje mladih da osnuju porodicu kao i pružanje podrške roditeljima u njihovim naporima da budu odgovorni i srećni roditelji po meri svoje dece. Održava se dva puta godišnje, uoči Novogodišnjih praznika i Vidovdana. Ovoga puta, poklon čestitke u iznosu od po 8.000 dinara obezbeđene su za 54 deteta rođenih u periodu od 15. decembra do 15. juna, u ukupnom iznosu od 432.000 dinara.

Mališane i njihove roditelje pozdravile su i uručile im poklon čestitke predsednik Skupštine grada Jasmina Palurović i pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti i član Komisije Budzetskog fonda za populacionu politiku dr Jelena Milanović.

Čestitke roditeljima dece podelile su i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i član Komisije Zorica Jovanović, direktorka Centra za socijalni rad Slađana Čabrić i zamenik direktora Centra za socijalni rad Ivana Petrović.

U programu su učestvovali baletski studio „Felićita“ i vrtić „Neven“ Predškolske ustanove“ Nata Veljković“.