Vanredna situacija u opštini Prokuplje

2

Zbog povećanja nivoa vodostaja na reci Toplici, koji je u granicama  iznad  redovne odbrane od poplava proglašena je vanredna situacija u opštini Prokuplje.

 

Proglašavamo vanrednu situaciju na teritoriji opštine Prokuplje, počev od 8. novembra 2016. godine , u 15 časova. Ovom odlukom svi  subjekti zaduženi za postupanje u vanrednim situacijama stavljaju se  na raspolaganje Štabu za vanredne situacije, sa svim ljudskim i materijalnim resursima, radi zaštite stanovništva,  materijalnih dobara, infrastrukture i privatnih i privrednih objekata, saopštio je zamenik komandata Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Prokuplje, Miroljub Paunović.

Za sada ne postoje veći problemi, ali se u narednim satima očekuje porast vodostaja reke Toplice. Iz tog razloga  angažovane su sve nadležne službe, javna preduzeća, ustanove, sa svim  raspoloživim ljudskim resursima i mehanizacijom, kako bi bili spremni za delovanje u slučaju  eventualnih poplava.

A kako je jutros izgledalo u polavljenim područjima, pogledajte OVDE

2 KOMENTARA

  1. Katastrofa e da covek uhvati oni koje rade sta netreba a ne razmisljaju ljude sto im stete naprave poplave ja bi nekog obesíó kao kod nas u lukomiru prave sto ne treba a niko ne gleda dal ce voda danam napravi lom deca mi bolesna zagadjen bunar imali ko to da vidi ili nekog treba dase isprebija dabi razmisljao sta treba da rade
    0    0
  2. GODINAMA SE OVAKVI PROBLEMI RESAVAJU SAMO NEZNAM KAKO SE PROKUPLJE UVEK ZABORAVI DA LI JE VISE NEGO OCIGLEDNO DA NA JUG SRBIJE SE NIKAD NIJE MISLILO I NASTAVLJA SE ISTO MOZDA SE CUDO DESI PA SE PROBLEM SAM RESI
    0    0

Comments are closed.