Vanredna situacija ostaje na snazi u Prokuplju

0

Štab za vanredne situacije Opštine Prokuplje doneo je odluku da vanredna situacija na teritoriji opštine Prokuplje i dalje bude na snazi zbog eventualnih problema koji mogu nastati usled novih padavina.

– Komisija je obišla ugroženo područje na teritoriji opštine Prokuplje i utvrdila da su bujice znatno oštetile pojedine putne pravce.Angažovaćemo osposobljena pravna lica da što pre krenu sa radovima na sanaciji oštećenih puteva..Formirali smo takođe i komisiju za utvrđivanje štete na privrednim i stambenim objektima, kao i komisiju za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu i usevima, izjavio je Simonović i istakao da su svi učesnici u akciji odbrane od poplava i dalje maksimalno pripravni i da se na svaka dva sata obilaze kritična područja.

Nove padavine verovatno neće ugroziti vodostaj reke, ali je zemlja već prezasićena i ne može više da upija vodu, što može dovesti do komplikacija, saopštio je Štab za vanredne situacije. Trenutno stanje na vodostaju reka stabilno, ali da se iz predostrožnosti i dalje budno prati ugroženo područje, navode u Štabu.

stab-prokuplje

Na današnjoj,  12. vanrednoj sednici  Štaba za vanredne situacije Opštine Prokuplje razmatran je izveštaj Komisije za utvrđivanje štete na putnoj infrastrukturi, takođe su formirane još dve komisije.